The news is by your side.

Trump kërcënon me mbylljen e platformave të mediave sociale

Presidenti Donald Trump kërcënoi të “rregullojë” dhe madje edhe të “mbyllë” platformat e mediave sociale, pas një serie  tweet-esh ditët e fundit kurTwitter shtoi një etiketë të kontrollit të fakteve në disa prej postimeve të tij. Por opsionet e Trump për të goditur Twitterin dhe platformat e tjera mbi mënyrën sesi ato i moderojnë aktivitetin e tyre janë disi të kufizuara, thonë ekspertët ligjorë.

Opsionet në dispozicion të Trump mund të shkojnë nga presioni për legjislacionin e ri deri në presionin e rregullatorëve amerikanë për të paditur kompanitë, asnjë prej të cilave nuk është e garantuar të përmbushë atë që presidenti po kërcënon të bëjë.

“Ky është vetëm një tjetër shembull i Trump duke menduar se Kushtetuta e bën atë një mbret, por jo!” tha David Vladeck, profesor i drejtësisë i Universitetit Georgetown dhe ish zyrtar i lartë i Komisionit Federal të Tregtisë.

Trump mund të bëjë presion ndaj agjencive të tilla si FTC dhe Komisioni Federal i Komunikimit për të ndërmarrë veprime kundër kompanive të mediave sociale. Por agjencitë më parë i kanë rezistuar përpjekjeve të Shtëpisë së Bardhë për t’i shndërruar ato në arbitra të fjalës politike, me zyrtarë që shprehen privatisht kundër kundërshtimit të një urdhri ekzekutiv që ekspertët në atë kohë thanë se testuan kufijtë e juridiksionit të agjencisë. FCC rregullon infrastrukturën e telekomunikacionit dhe nuk ka shumë juridiksion në dispozicion për Twitter dhe Facebook.

Leave A Reply

Your email address will not be published.