The news is by your side.

Shitja e automjeteve në nivelin më të ulët që nga 1946

Tregu i makinave në Mbretërinë e Bashkuar pësoi muajin e tij më të keq në më shumë se shtatë dekada në prill pasi kufizimet e Coronavirusit detyruan shitësit të mbyllnin, duke shtyrë shitjet e automjeteve të reja në një rënie me 97%. Pak më shumë se 4,320 makina iu shitën blerësve privatë, bizneseve dhe flotave muajin e kaluar në Britani, sipas Shoqërisë së Prodhuesve dhe Tregtarëve të Automjeteve, krahasuar me afërsisht 161,000 në Prill 2019. Shoqata e industrisë e përshkroi rënien e shitjeve si “më të mprehtë e kohës moderne . “

Me dyqanet e mbyllura dhe blerësit e izoluar në shtëpi, grupi i industrisë tha se vetëm 871 makina iu shitën blerësve privatë gjatë muajit. Shumë prej tyre ishin automjete elektrike me bateri si modeli Tesla Model 3 që klientët kishin bërë porosi që para pandemisë.

Shitjet totale mujore janë më të dobëtat që nga shkurti i vitit 1946, kur 4,044 makina u shitën në Britani ndërsa vendi u përpoq të rifitonte gjendjen e tij nga pasojat e menjëhershme të Luftës së Dytë Botërore. “Këto shifra janë një lexim jashtëzakonisht të zymtë, jo vetëm për qindra mijëra njerëz, jetesa e të cilëve varet nga sektori, por për gjithë ekonominë.” tha Mike Hawes, CEO i SMMT, në një deklaratë.

Mbretëria e Bashkuar ka qenë nën izolim që nga fundi i Marsit, kur Kryeministri Boris Johnson urdhëroi baret, restorantet, teatrot, kinematë dhe palestrat të mbyllen, si pjesë e një përpjekjeje për të kontrolluar pandeminë Coronavirus. Mbyllja e fabrikave të automjeteve ka nxitur një rënie të thellë të shitjeve në makinat me naftë dhe benzinë ​​të gati çdo marke. Përjashtim i vetëm ishin automjetet elektrike me baterive, të cilat pësuan një rënie më modeste afërsisht 10%.

Leave A Reply

Your email address will not be published.