The news is by your side.

Rritet çmimi i arit, investimi më i sigurt i momentit

Cmimet e arit mund të tejkalojnë edhe nivelet e e larta që kanë parë në fillim të këtij viti, pas rënies një rënieje të ulët në mars, por duke mbetur ende qëndrueshëm, në pozita të forta teksa konsiderohen si aktive të sigurta investimi, kur bursa tronditet çdo ditë nga kriza. “Ka potencial në rritje për të arritur deri në $ 1800 për ons(28 gram).” tha Joni Teves, strateg i metaleve të çmuar në UBS Investment Bank. Në afatin e afërt, firma ka një çmim të synuar deri në 1,790 dollarë për ons. “Ari po bëhet tërheqës në këtë mjedis ku pasiguria është shumë e lartë. Rritja ekonomike pritet të dobësohet dhe në të njëjtën kohë me kemi norma negative negative që e bëjnë arin tërheqës si diversifikues në portofolet e investitorëve.” tha Teves.

Kjo vjen pasi interesi i investitorëve vazhdon të rritet, nxitur nga mjedisi i pasigurt dhe normat reale negative. Që nga e hëna pasdite, çmimi i arit në vend ishte rreth 1.698.61 dollarë për ons, një rritje gati 12% nga viti i kaluar.

Javën e kaluar, Këshilli Botëror i Arit lëshoi ​​raportin e tremujorit të parë të trendeve të kërkesës për vitin 2020 për metalin e çmuar, ku theksoi se shpërthimi global i Coronavirusit ishte “faktori i vetëm më i madh që ndikonte në kërkesën e arit”. “Ndërsa shkalla e pandemisë – dhe ndikimi i saj i mundshëm ekonomik filluan të shfaqen, investitorët kërkuan pasuri të sigurta.” tha raporti.

Shpenzimet e mëdha qeveritare për të stimuluar ekonomitë e goditura nga Covid-19 kanë nxitur shqetësime për borxhin në të ardhmen. Për më tepër, monedhat gjithashtu po zhvlerësohen si rezultat i uljes së normave të bankave qendrore për të stimuluar ekonomitë. “Valutat me gjasë nuk do të jenë vendi ku do të investohet në të ardhmen.” shprehen ekspertët.

Leave A Reply

Your email address will not be published.