The news is by your side.

Radhë shqetësuese për të marrë pensioninData 1 qershor. Fillim muaji dhe me dhjetra pensionist dynden pa masa mbrojtëse drejt postës në Tiranë për të marrë pensionin. Këto radhë dhe padurimi i tyre për të marrë pensionin tregon vështirësitë e mëdha ekonomike të kësaj shtrese. Pensioni mesatar në rang vendi është 11,714 lekë, ose 86 euro, niveli më i ulët ne rajon.
Po ashtu vështirësitë ekonomike do të bëhen dhe më të mëdha ku sipas Bankës Botërore Bankae të ardhurat për familjet shqiptare do të bien me rreth 12% dhe varfëria ne vend do të arrijë 45% të popullsisë ( në të njëjtat nivele si ne 2005).

Leave A Reply

Your email address will not be published.