The news is by your side.

Përse SHBA do vendosë 3.1 mld euro tarifa Europës?

SHBA ka marrë vendimin për të vendosur 100% tarifa mbi produkte të tilla si birra, xhin, kafe e ullinj që vijnë nga Europa. Kjo vjen si rezultat i faktit që vendet e BE-së i kanë dhënë ndihmë në mënyrë jo ligjore AIRBUS duke e subvencionuar atë me rreth 7.1 miliardë euro. Në këtë paraktikë që deformon konkurrencën e drejtë mes Airbus dhe Boing SHBA ka vendosur të marrë masa menjëherë duke prishur akoma më shumë mardhëniet mes BE dhe SHBA. Sipas Organizatës Botërore të Tregtisë Gjermania, Franca dhe MB nuk kanë hequr dorë nga subvencionet pavarsisht faktit se OBT ka vërtetuar një praktikë të tillë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.