The news is by your side.

Japoni, pishinat transformohen në zyra për punonjësit nga shtëpia

Japoni, pandemia e koronavirusit ka kthyer një park pishine në vendin ideal për punonjësit nga shtëpia.

Të enjten, Yomiuriland, një park pishine në Tokio, nisi një paketë “zbavitje pune” për të përfshirë një zyre pune në ambient të hapur. “Më pëlqen të punoj jashtë. Ky është një plan i mirë, dhe ndihesh shkëlqyeshëm ”, tha Tatsuki Yamamoto, 47 vjeç, president i një firme të zgjidhjeve IT FLEQ, i ulur në një shezlong pishine me laptopin e tij. Punonjësit në kompaninë e tij po punojnë gjithashtu në distancë, tha Yamamoto.

Një e treta e firmave japoneze po rivlerësojnë përdorimin e zyrave pasi 65% e firmave lejuan ose inkurajuan punonjësit të punojnë nga shtëpia për shkak të pandemisë, tregoi sondazhi i fundit në gusht. Shumë punëtorë në Japoni, dhe globalisht, filluan telekomunikimin ndërsa koronavirusi u përhap dhe qeveritë vendosën kufizime të rrepta për ta përmbajtur atë.

Disa atraksione turistësh në Japoni janë goditur nga pandemia, dhe disa parqe argëtimi kanë eksploruar mënyra të tjera për të joshur vizitorët. Parku i pishinës Yomiuriland tashmë përfshin zyra pune në shezlonget e pazhit, punonjësit kanë mundësi të qëndrojnë në distancë dhe të kryejnë aktivitetin e tyre në mënyrë më të motivuar. Në këto ambiente ju jo vetëm qe do punoni, por do te shijoni edhe pamjen e mrekullueshme dhe relaksuese.

Leave A Reply

Your email address will not be published.