The news is by your side.

Ja cilat janë shtetet më të infektuara me Covid-19

Që kur u regjistrua për herë të parë në fund të vitit të kaluar në Kinë, Covid-19 është përhapur në të gjithë botën dhe është shpallur si pandemi globale nga Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Sidoqoftë, ndryshimet në testime nënkuptojnë që numri i rasteve ndryshon në varësi të vendit apo popullsisë.

Padyshim, vendet më të mëdha priren të kenë një numër më të lartë si të rasteve ashtu edhe të vdekjeve.

Por ka shumë faktorë të tjerë në lojë, siç janë profilet demografikë të vendeve, vendet me popullatë të plakur mund të goditen më shumë sepse sëmundja është më e rrezikshme për njerëzit e moshuar.

Numri i vdekjeve është një tregues më i besueshëm. Sëmundja ka goditur vende të caktuara, duke përfshirë SH.B.A., Brazilin, Indinë, Meksikën dhe Mbretërinë e Bashkuar, të cilat konsiderohen si vendet më të prekura me Covid-19.

Më poshtë keni hartën me një renditje të vendeve më të prekura me koronavirus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.