The news is by your side.

Gjermania ende në panik, zgjaten oraret e kufizimeve

Pas më shumë se shtatë orësh video konferencë, qeveritë federale dhe shtetërore kanë rënë dakord mbi një paketë masash për të luftuar pandeminë e koronavirusit. Kufizimet do të shtyhen deri në fillim të janarit.

Berlin/ Sipas Ministrit Federal të Financave Olaf Scholz, qeveritë federale dhe të shtetit kanë rënë dakord mbi një paketë masash. “Vendimet e rëndësishme politike duhet të diskutohen plotësisht,” shkroi në Twitter politikani i SPD. “Pas më shumë se shtatë orësh video konference nga qeveria federale dhe shtetet, është e qartë: bllokimi i kurorës do të zgjatet dhe po ashtu edhe ndihma e gjerë financiare.”

Kancelarja Angela Merkel deklaroi pas konsultave me kryeministrat e shteteve federale se rritja eksponenciale e infeksioneve të reja ishte thyer. “Por ky është vetëm një sukses i pjesshëm.” Prandaj, masat për nëntorin duhet të qëndrojnë në fuqi në dhjetor.

Në rezolutën e samitit të Koronës midis kryeministrave dhe kancelares Angela Merkel (CDU), një zgjatje deri në 20 dhjetor ishte përcaktuar për arsye zyrtare, por masat do të zgjateshin përsëri deri në fillim të janarit, tha Ramelow të mërkurën në mbrëmje pas maja.

Nuk ka udhëtime ndërkufitare Sipas Kryeministrit Thuringian, askush nga krerët e qeverive nuk supozon se hotelet dhe restorantet do të hapen. Ramelow tha se nuk duhet të ketë udhëtime ndërkufitare gjatë sezonit të Krishtlindjeve. Ne mund të supozojmë një Krishtlindje të qetë. Kryeministrat dhe Merkel u takuan për rreth shtatë orë. Merkel donte të komentonte më pas.

Një maksimum prej pesë personash nga dy familje tani lejohen të takohen, siç thotë Kryeministri Hessian Volker Bouffier. Fëmijët nën moshën 14 vjeç nuk llogariten. Nga 23 dhjetori deri më 1 janar, këto rregulla do të zbuten. Për Krishtlindje dhe prag të Vitit të Ri, qëllimi është që dhjetë persona lejohen të takohen pavarësisht nga familja.

Ndihma do të zgjatet Ndihma për restorantet, studiot e fitnesit dhe objektet e tjera të mbyllura për shkak të masave të kurorës do të zgjatet. Struktura e ndihmës së dhjetorit duhet të duket si ndihma e nëntorit, tha Kryeministri Hessian Volker Bouffier.

Por ata po flasin për këtë me Komisionin Evropian. Sipas kancelares Angela Merkel, qeveritë federale dhe shtetërore kanë tërhequr një prag të tretë për incidentet shtatë-ditore. Me më shumë se 200 infeksione të reja për 100,000 banorë brenda shtatë ditësh, duhet të vendosen kufizime edhe më të rrepta. Kjo aktualisht prek të gjithë Berlinin dhe 62 rrethe në Gjermani.

Kretschmann informon të enjten se pas rezolutave të reja të qeverive federale dhe shtetërore në luftën kundër pandemisë korona, Kryeministri i Baden-Württemberg do të përballet me parlamentin e shtetit të Enjten (10:00). Parlamenti po merret përsëri me situatën e kurorës në një seancë të veçantë. Kretschmann dëshiron të raportojë në një fjalim qeveritar mbi rezultatet e diskutimeve me Kryeministrin dhe Kancelaren tjetër Angela Merkel (CDU). Edhe pas më shumë se pesë orësh, diskutimet midis qeverive federale dhe shtetërore se si të veprohet në pandeminë e kurorës nuk kishin përfunduar ende të mërkurën.

Leave A Reply

Your email address will not be published.