The news is by your side.

Breaking News: Daksametason ilaçi që shpëton jetën nga CORONAVIRUS

BBC raporton se një ilaç i lirë dhe gjerësisht i disponueshëm në treg mund të ndihmojë në shpëtimin e jetës së pacientëve të sëmurë rëndë nga koronavirusi. Daksametasoni me trajtim steroide me dozë të ulët është një përparim i madh në luftën kundër virusit vdekjeprurës, thonë ekspertët në Mbretërinë e Bashkuar. Droga është pjesë e provës më të madhe në botë që teston trajtimet ekzistuese për të parë nëse ato gjithashtu punojnë për koronavirus.

Ai zvogëlon rrezikun e vdekjes me një të tretën për pacientët në ventilatorë. Për ata që janë me oksigjen, ajo shkurton vdekjet me një të pestën. Sikur ilaçi të ishte përdorur për të trajtuar pacientët në Mbretërinë e Bashkuar që nga fillimi i pandemisë, deri në 5,000 jetë mund të ishin shpëtuar, thonë studiuesit. Dhe mund të ketë një përfitim të madh në vendet e varfëra me numër të lartë të pacientëve Covid-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.