The news is by your side.

Sipas BE Spanja do të ketë këtë vit një rritje ekonomike prej 2.3%

Komisioni Evropian dha parashikimin e saj për rritjen ekonomike të Spanjës në 2019, duke deklaruar se situate positive ekonomike që Spanja po kalon në gjysmën e parë të vitit, do të sigurojë prej 2.3%, nga 2.1% që ishte më herët.

Një funksionar i lartë i BE-së tha se kërkesa e brendshme dhe në veçanti konsumi, do të jenë nxitësit kryesorë të përparimit të mëtejshëm të kësaj rritjeje. Parashikimi në lidhje me GDP-në e vitit të ardhshëm do mbetet në shifrën e pandryshuar prej 1.9%.

/ Përshtatur nga: https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-07-10/spain-set-to-expand-2-3-this-year-european-union-says-chart?srnd=economics-vp

Leave A Reply

Your email address will not be published.