The news is by your side.

Si do i luftojnë humbjet gjigandët e automobilistikës?

Fiat Chrysler ka ngritur një strukturë kredie urgjente prej $ 3,84 miliardë ndërsa përpiqet të kontrollojë ndikimin e pandemisë Coronavirus që e ka detyruar atë të mbyllë shumë prej operacioneve të saj globalisht. Prodhuesi italiano-amerikan i automobilave tha të enjten se fondet do të jenë në dispozicion për “qëllime të përgjithshme të korporatave dhe për nevoja të kapitalit punues”.

Objekti i kredisë është të shërbejë si një strukturë urë ose si hua afatshkurtër. Fondet mund të tërhiqen në një këst të vetëm, me një mandat fillestar 12-mujor i cili mund të zgjatet në opsionin e kompanisë edhe për një periudhë shtesë 6-mujore.

Aksionet e Fiat ranë me rreth 1.5% në tregtimin e parë para pas njoftimit dhe gjithësej rënia arrin në plot 49.4% – 49.7% gjatë 12 muajve të fundit. Kredia përveç lehtësive ekzistuese të Fiat Chrysler prej rreth 8.5 miliardë dollarë, përfshin edhe linjat e kreditit bilaterale me vlerë 1.65 miliardë dollarë që kompania tha se ka filluar të tërheqë.

Fiat Chrysler u ndikua më herët se prodhuesit e tjerë, pasi COVID-19 u përhap globalisht nga Kina. Kompania ka shumë fabrika në Europë, veçanërisht në Itali, ku gjithçka është mbyllur përkohësisht për shkak të pandemisë. Pas presionit nga Sindikata e Bashkuar e Punëve javën e kaluar, Fiat Chrysler, ashtu si General Motors dhe Ford gjithashtu njoftuan planet për të mbyllur fabrikat si përpjekje për të frenuar përhapjen e sëmundjes.

Leave A Reply

Your email address will not be published.