The news is by your side.

Njihuni me 10 kompanitë me të ardhurat më të larta në Shqipëri

Të ardhurat më të larta që një kompani në Shqipëri ka arritur për vitin 2018 ishin mbi 62.6 miliardë lek ose sa 12.5% e PBB së vitit 2017. Sipas Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve, këto të ardhura i ka pasur Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE). Në pronësi të shtetit dhe e administruar nga Adrian Çela, OSHEE renditet si kompania me të ardhurat më të larta.

Kastrati është kompania e dytë me të ardhurat më të larta, 62.2 miliardë lek. Kastrati është një kompani petroleum private.

Banka Kombëtare Tregtare renditet e treta me 46 miliardë lek. BKT është një prej 14 bankave të nivelit të dytë që operojnë në Shqipëri.

Spiecapag Shqipëria renditet e katërta me 40.6 miliardë lek. Kompania është një nënkontraktor për ndërtimin e gazsjellësit TAP në Shqipëri.

Bankers Petroleum Albania është e pesta me 39.9 miliardë lek. Bankers Albania është në pronësi nga Bankers Petroleum Ltd., një kompani kanadeze që merret me kërkimin e gazit dhe naftës dhe prodhimin e tyre.

Në vend të gjashtë është Western Atlas, një kompani që operon në sektorin e tregtisë, magazinimit dhe paketimit dhe që ka pasur 36.9 miliardë lek të ardhura.

Kurum është kompania që renditet e shtata me 29.4 miliardë lek dhe tre kompanitë e fundit janë Spiecapag-Transadriatica me 27.4 miliardë lek, Genklaudis me 22.9 miliardë lek dhe Info-Telecom me 19.9 miliardë lek.

Për një vend si Shqipëria 62.6 miliardë lek janë një vlerë e konsiderueshme, megjithatë, krahasuar me 10 kompanitë më të mira serbe të ardhurat e të cilave variojnë nga 186 miliardë lek deri në 41.7 miliardë lek, nuk flasim për një nivel të lartë të ardhurash.

Leave A Reply

Your email address will not be published.