The news is by your side.
Browsing Category

Editorial

Nevoja e vettingut në biznes

Termi “vetting” mund të themi se është kryefjala e aktualitetit në vendin tonë, kryesisht për shkak të reformës në drejtësi, por edhe për aplikimin e tij në Policinë e Shtetit (vetëm në…

Me sytë nga shteti apo tregu?

Ka një debat të hershëm publik dhe akademik mbi nevojën për më shumë apo më pak etatizëm dhe ndërhyrje qeveritare, më shumë apo më pak burokraci, rishpërndarje të pasurisë apo shtim hallkash…

Pro-tregut apo pro-biznesmenëve

Shpesh në të folurën e publikut, shprehjet pro-tregut dhe pro-biznesmenëve, konsiderohen si sinonim, si të ishin e njëjta gjë. Mirëpo ka një dallim të madh midis të qenurit pro-biznesit si…