The news is by your side.

Intensifikohen thirrjet: Të shtyhen Lojërat Olimpike!

Shtetet e Bashkuara shtuan presionin që Lojërat e Tokios të shtyhen për shkak të pandemisë Coronavirus dhe organizatorët Olimpikë të Zelandës së Re kërkojnë një vendim të shpejtë për të lejuar skuadrat të rivendosin nëse duhet të përgatiten ose jo për një ngjarje të vonuar. Qeveria e Japonisë po negocion me Komitetin Olimpik Ndërkombëtar (IOC) për të shtyrë Lojërat deri në një vit, në atë që do të ishte e para shtyrje në historinë moderne 124-vjeçare të Lojërave Olimpike. IOC dhe qeveria japoneze kanë njoftuar një konsultë një mujore përpara se të merret një vendim përfundimtar.

Shpërthim ka infektuar më shumë se 377,000 njerëz në 194 vende dhe territore globalisht, me mbi 16.500 vdekje të lidhura me virusin. Përpjekjet për ta kufizuar atë kanë çuar në kufizime të mëdha udhëtimesh, tregtare dhe sociale, të cilat gjithashtu kanë prishur përgatitjet e shumë atletëve për Lojërat.

Fuqitë e mëdha sportive Kanadaja dhe Australia kanë thënë tashmë që ata nuk do të dërgojnë ekipe në Tokio nëse Lojërat mbahen siç është caktuar këtë vit. Komiteti Olimpik dhe Paralimpik i Shteteve të Bashkuara po ashtu tha se kishte dëgjuar reagime nga atletët dhe ishte inkurajuar qartazi drejt shtyrjes.

Shtetet e Bashkuara janë deri tani shteti më i suksesshëm në historinë e Lojërave Verore moderne, ndërkohë që Lojërat Olimpike përfaqësojnë nga 50% në 70% të të ardhurave totale vjetore të IOC.

Leave A Reply

Your email address will not be published.