The news is by your side.

Dubai, 70% e bizneseve presin të mbylljen gjashtë muajt e ardhshëm

Rreth 70% e bizneseve në Dubai presin të mbyllin dyert e tyre brenda gjashtë muajve të ardhshëm pasi kërkesa konsumatore është goditur pa kthim nga pandemia  Coronavirus dhe bllokimeve globale. Kjo është zbuluar të enjten nga një sondazh nga Dhoma e Tregtisë në Dubai.

Dhoma vëzhgoi 1,228 CEO në një varg sektorësh midis 16 dhe 22 prillit, gjatë periudhës më të rreptë të mbylljes së Emirateve. Gati tre të katërtat e të anketuarve ishin biznese të vogla me më pak se 20 të punësuar. Nga të anketuarit, më shumë se dy të tretat panë një rrezik të moderuar deri të lartë për të dalë nga biznesi në gjashtë muajt e ardhshëm: 27% thanë që ata prisnin të humbnin bizneset e tyre brenda muajit tjetër dhe 43% presin të dilnin nga biznesi brenda gjashtë muajsh.

Dubai, që ka një nga ekonomitë më të larmishme, përveç naftës  mbështetet në sektorë si shërbimet, turizmi, argëtimi, logjistika, pronat dhe shitja me pakicë. Hotelet dhe restorantet e tij janë të mirënjohur ndërkombëtarisht, por rreth gjysma e restoranteve dhe hoteleve të anketuar nga organizata pritej të dilnin nga biznesi muajin tjetër. Rreth 74% e kompanive të udhëtimit dhe turizmit thanë se pritet të mbyllen në atë kohë dhe 30% e kompanive të transportit presin të njëjtin fat.

“Masat e plota dhe të pjesshme të mbylljes së qyteteve janë duke dobësuar kërkesën në tregjet kryesore. Ndikimi i një goditje të dyfishtë po e shtyn aktivitetin ekonomik në nivele që nuk janë pare as gjatë krizës financiare.” shkroi Dhoma e Tregtisë në Dubai në raportin e saj të publikuar të enjten , me titull “Ndikimi i Covid-19 në Komunitetin e Biznesit në Dubai”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.